onsdag 22 juni 2016

Nyupptäckt fascination...


Godmorgon och välkomna hit ni som hittat hit. 

Ni som följer mig via Instagram har sett min nyaste fascination för vintagekläder. 
Attans så roligt det är. 
För vem tycker inte om dessa kreationer:Svägerskan till vänster visar upp en fantastiskt vacker klänning inköpt på en secondhandaffär för 60:- Denna klänning passade henne så bra så den följde med henne hem till Stockholm. Jag till höger har en annan läcker kreation som sitter som en smäck. Dock har jag svårt att komma överrens med dess puffiga ärmar men kanske kan man göra klänningen ärmlös? (mamma om du läser detta så är det en rak fråga till dig min kära duktiga mamma) 


Den här kjolen kommer jag dock väldigt överens med. Jag har dock en känsla av att den en gång i tiden varit en duk som någon kunnig sytt om till en kjol. Men inte spelar kjolens ursprung någon roll, nu är den en kjol och jag är så förälska i den. 


Sen kommer vi till denna fantastiska kjol. En härlig blå/vit randig halvlång kjol som jag bara älskar att svassa runt i, för det känns verkligen som om jag svassar och kjolen gungar så där härligt efter min gång. Att kombinera en vintagekjol med nyinköpt mode gör att jag känner mig mindre "utklädd" och mer "klädd" om ni förstår vad jag menar. 

Ja det här med vintagekläder är definitivt ett område jag måste utforska mer. 
För er som vill börja handla vintage så kommer här några tips som jag än så länge lärt mig. 
  • Bry er inte om vilken storlek det står i kläderna (om det överhuvudtaget står något) Utan PROVA. 
  • Genomsök kläderna noga, leta upp eventuella skador (hål, fläckar osv) Om skador finns fundera över om de är lätta att åtgärda (tex en sprucken söm kan nästan vem som helst sy ihop igen, jag gör de för hand. Likaså kan ev. fläckar lätt tvättas bort med dagens tvättmedel) 
  • Lukta på kläderna, Doftar det av svett undvik att köpa då svettlukt är väldigt svårt att tvätta ur kläderna. 

Nu önskar jag er en fantastisk Onsdag. Här ska det firas lilla midsommar med min pappa och imorgon drar vi till Östkusten och traditionsenligt midsommarfirande. 
Följ mig gärna på Instagram för uppdateringar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar